Kolačići

PRAVNI TEKST I PRAVILA UPOTREBE KOLAČIĆA

Na temelju Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima – Zakon o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP) Postojnska jama d.d. nositelj je u najširem značenju materijalnih autorskih prava na sadržajima objavljenim na web-mjestu www.postojnska-jama.eu (tekstovi, fotografije, skice, karte i planovi, audio-video snimke, računalni programi).

To znači da su bez pisane suglasnosti poduzeća Postojnska jama d.d. zabranjeno bilo kakvo kopiranje, prepisivanje, umnožavanje i distribucija u komercijalne svrhe.

Temeljem zakona (ZASP, članci 48., 49., 51.), međutim, dopuštena je upotreba, odnosno reproduciranje autorskog djela na temelju prava javnosti na informiranje, u obrazovne svrhe te radi prikazivanja, suočavanja i upućivanja u obliku citata, ali se pri tome moraju navesti izvor i autor djela. ZASP (Članak 50.) dopušta i upotrebu i reproduciranje autorskog djela u ograničenom broju za privatnu, nekomercijalnu upotrebu.

Zaštita osobnih podataka

Postojnska jama jamči da u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka – Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) ulaže najveće napore u zaštitu osobnih podataka korisnika ovih web-stranica.

To znači da poduzeće prikuplja osobne podatke samo kada ih korisnik dostavi dragovoljno i potpiše izjavu kojom dopušta prikupljanje, čuvanje i obradu osobnih podataka. Postojnska jama d.d. obvezuje se da će prikupljene podatke čuvati i upotrebljavati samo tijekom razdoblja potrebnog za ispunjenje svrhe u koju su prikupljeni.

Poduzeće neće dostavljati osobne podatke korisnika nijednoj drugoj fizičkoj ili pravnoj osobi. U slučaju sudjelovanja s drugim poduzećima koja pružaju usluge poduzeću Postojnska jama d.d. (npr. priprema i provedba nagradne igre ili izrada web-stranica), tim će osobama biti omogućen pristup podatcima potrebnim za pružanje njihove usluge. Ta se poduzeća obvezuju da neće zloupotrebljavati pristup podatcima te da će ih upotrebljavati isključivo za izvršenje svojeg posla.

Poštovanje i kršenje odredbi iz Pravnog teksta

Postojnska jama d.d. i autori sadržaja objavljenih na web-stranicama od korisnika očekuju da poštuje navedene odredbe i zakone koji se odnose na zaštitu privatnosti, prava na intelektualno vlasništvo i autorsko pravo.

U protivnom bit će prisiljeni poduzeti mjere protiv kršitelja u slučaju otkrivanja zloupotrebe i kršenja zakona.
Odgovornost poduzeća Postojnska jama d.d.

Postojnska jama d.d. obvezuje se da će u dobroj vjeri i u okviru svojih mogućnosti brinuti o pravilnosti i ažurnosti sadržaja objavljenih na web-stranicama, ali time ne isključuje mogućnost pojavljivanja eventualnih pogrešaka u objavljenom sadržaju. Informacije koje se pružaju putem ovog web-mjesta stoga su samo informativne prirode jer institucija ne može preuzeti odgovornosti za njihovu apsolutnu točnost niti za eventualnu posljedičnu štetu, izgubljenu dobit ili nematerijalnu štetu koju bi korisnik mogao pretrpjeti zbog upotrebe web-mjesta www.postojnska-jama.eu ili nemogućnosti njegove upotrebe, odnosno smetnji u njegovu radu.

Hipertekstne poveznice

Priroda Interneta i web-mjesta Postojnska jama onemogućuju nadzor sadržaja do kojih vode hipertekstne poveznice s ovog web-mjesta. Zbog toga Postojnska jama d.d. ne preuzima nikakvu odgovornost za sadržaje koji su korisnicima dostupni putem tih poveznica.

 

Kolačići

Kolačići koje instaliramo u vaš preglednik omogućuju da osiguramo rad svih funkcija web-mjesta, prilagodimo određene sadržaje vašim potrebama i stalno poboljšavamo web-mjesto analizom posjeta.

Možete odlučiti da ne želite dopustiti upotrebu kolačića. U tom slučaju web-mjesto u vašem pregledniku neće instalirati nijedan trajni kolačić osim vlastitih kolačića kojima se analizira posjećenost web-mjesta. Time vam, međutim, nećemo moći osigurati da ćete web-mjesto moći u potpunosti koristiti.

Web-mjesto koristi sljedeće kolačiće

Web koristi sljedeće kolačiće
Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
_utma Google Analytics 2 godine Namijenjen je identifikaciji korisnika (broj posjeta, prvog i posljednjeg posjeta).
_utmb Google Analytics 30 minuta Namijenjen je bilježenju trajanja posjeta. Bilježi točno vrijeme početka posjeta korisnika (sesije).
_utmc Google Analytics kraj sesije Namijenjen je bilježenju trajanja posjeta.
_utmz Google Analytics 6 mjeseci Namijenjen je bilježenju mjesta s kojega je korisnik došao na stranicu, koji preglednik i koje ključne riječi je upotrijebio te lokaciju s koje je pristupio.
_utmv Google Analytics 2 godine Namijenjen je segmentaciji korisnika.
UserLocale Postojnska jama 2 mjeseca Namijenjen je odabiru jezične verzije web-mjesta.
_atuvc Postojnska jama 2 godine Namijenjen je osvježavanju prikaza broja društvenih oznaka.
_fbq.pushlocale, datr, reg_fb_ref, reg_fb_gate Facebook Ne istječe Za povećanje uključenosti posjetitelja web-stranica putem društvenih mreža, analizu prodaje i ponovno ciljanje potrošača

Web-mjesto koristi sljedeće elemente drugih pružatelja usluga koji također koriste kolačiće: Gumb usluge Facebook za lajkanje, karte Google Maps, video-usluga YouTube.

Podjelite ovu stranicu